Aktuellt

Bakkurser

Tunnbrödskurserna fortsätter under våren. Datum och mer information finns under Baka tillsammas. Nytt för i vår är även en kurs i surdegsbakning där jag lär ut en förenklad medtod för att lyckas med goda surdegsbröd hemma.

En lokal smakupplevelse!


22-12-12


Vad sägs om en julsmörgås full av lokala delikatesser? En smakrik korv, en riktigt god ost, tunna skivor kött av gräsbeteskött, varmrökt sidfläsk, grönsaker i säsong. Vår bygd är full av fantastiska matproducenter. Dock hittar du dem sällan i vanliga handeln.


Jag gör mina smörgåsar i flera olika varianter utifrån ditt intresse, budget och smak. Kontakta mig på info@sarasbrod.se eller 070-2537126 så hjälper jag dig att sätta ihop en lokal smakupplevelse!

Nu öppnar jag!

22-11-12


Efter ett års arbete är nu bageriet färdigt! Bageriets hjärta är den stora stenugnen. I den kommer jag grädda allt från surdegslimpor, frallor, bullar och rågbröd till tradtionella tunnbröd. De senaste åren har jag rest Sverige runt med tunnbrödsbagare från norr till söder och pratat och bakat tunnbröd. Nu tar jag med mig det jag lärt mig på våra resor in i mitt hantverksbageri.


Förutom bröd och bullar finns en mini-lanthandel med noga utvalt mathantverk från lokala producenter. Utbudet varierar men du hittar bland annat ostar från Vallgarns gårdsmejeri. Ostarna är av mycket hög kvalitet och är både KRAV-märkta och Eldrimner-certifierade. Där finns även Ånäbbens goda sylt och marmelad, kokad av svenska bär med extra hög bärmängd. Försvinnande goda! Utöver ost och sylt finns honung, mjöl från kultursorter, lite chark, lokal rapsolja och annat gott. 


Efter lite smygöppet är det nu dags för invigning den 18 november klockan 12-18 och vi fortsätter firandet lördagen den 19 november mellan 10-14.


Hoppas vi ses!


/Sara


Sommar

22-06-29


Sommaren är här och med den varierande öppettider. Värmen gör det svårt att hålla fast vid normala rutiner i ett litet hembageri. Men det fina med det är att jag några helger kommer kunna erbjuda frukostfrallor!


Nu på lördag den 2 juli blir det både frallor och kanelbullar på morgonen! Passa på att ta en långfrukost med nybakat eller packa matsäck med till stranden.


Senaste uppdateringen om öppettider hittar du på Facebook och Instagram.


Mellan den 18 juli och 10 augusti blir det sen semesterstängt, men mina kakor kommer du hitta på Kvarnnibble gård hela sommaren. 


Välkommen i sommar!


/Sara


Nytt mjöl

22-04-01


Håbo-Tibble och Jädra Prästgård ligger alldeles utanför Bålsta. Där odlar Linda och Torbjörn kulturspannmål och jag är numera stolt återförsäljare av deras Dalalantvete. Mjölet är siktat och kan användas som "vanligt" vetemjöl. Det suger dock mer vatten är modernare och mer finsiktade produkter, därför är det bra att ta en lite mindre mängd mjöl.


Kultursorter har högt näringsinnehåll och en annan glutensammansättning som ofta är skonsammare mot magen än moderna sorter. Dalalantvete ger även en vackert gyllene färg. 


Jag kan utlova riktigt härliga pannkakor och smakrika pajer med detta mjöl. Är du dessutom en person som gillar att baka med surdeg får du inte missa detta härliga mjöl!

Tomas jobbar på

2022-02-14


Både 2022 och bygget rullar på. För ett par veckor sedan var Stokholm Betong här och göt plattan och därefter kunde vi sätta dörrarna på plats. Men livet pågår samtidigt, liksom den vanliga verksamheten - både min egen och makens så för vår egen skull har vi ingen tidsplan. Men en sak är säker - 2022 blir det nya bageriet färdigt och därinne kommer det hända massor av trevlig saker.


Välkomna med på resan!


/Sara


Surdegsbröd snittas innan gräddning.
Surdegsbröd snittas innan gräddning.
Surdegsbröd snittas innan gräddning.

Julen är här

2021-12-15


Julen står inför dörren! Onsdag 22 december är sista öppetdagen innan julafton och nu är du varmt välkommen med din beställning som du hittar under "Veckans Bröd".


Som vanligt är allt bakat av hållbara råvaror och mjölet kommer från små och nära kvarnar. Lantvetet i pepparkakorna kommer från Jädra Prästgård i Håtuna. De är försvinnande goda och finns till specialpris nu till jul!


Vörtbrödet är bakat på surdeg, vete och råg från Tängby gård utanför Västerås. Självklart väljer du om du vill ha med eller utan russin. För den som vill ha lite mildare vörtsmak finns vörtfrallor smaksatta med tranbär och valnötter.


Varmt välkommen med din beställning!


/Sara


Surdegsbröd snittas innan gräddning.

Julen flyttar in

2021-11-23


Nu är det full jul i bageriet!

Pepparkakorna har fått nytt recept och innehåller nu Dalalantvete från Jädra Pärstgård i Bro. Alldeles nästgårds! Den första omgången julmüsli med krossade pepparkakor och rostad kokos är klar, vörtbrödet är provbakat och saffranen står och drar i sin cognac. Doften av jul går inte att ta miste på! 


Du hittar mig som vanligt på Reko i Västerås, Uppsala, Sollentuna och Bro och såklart hemma på Vikvägen 1 varje fredag kl 16-18. Självklart blir det extraöppet under julveckan och den 9 december hittar du mig på julmarknaden i Bro Centrum. 


Välkommen att hitta dina julbakverk hos mig!


/Sara


Surdegsbröd snittas innan gräddning.

Saffransbak och bageribygge

2021-11-09


9 november och snön yr för andra dagen i rad. Det är nog en väldans tur att jag har lagt saffranen i sin lag! På fredag bakar jag de första saffransbröden. Klassiska lussekatter såklart men också de populära saffransbullarna med vaniljfyllning. Hel saffran och äkta vanilj. Läs mer och beställ under Veckans bröd.


Det är många som undrar när det nya bageriet står klart. 2022 är det enkla svaret. Min man lägger nästa all sin fritid där och har god hjälp av sin far, men med familj och barn så blir det ändå inte så många timmar på en helg. Och så får det vara, det rullar på och får ta den tid det tar. Jag planerar för så länge. Det blir så klart ett större utbud, men också trevliga evenemang där grupper kan samlas kring en deg och en varm ugn. Det är sånt jag funderar på medans saffranen står och drar och novembersnön faller.


Surdegsbröd snittas innan gräddning.

Nytt bageri!

2021-09-07


Sedan 2017 har jag drivit Saras Bröd hemma i det egna köket. Ett enkelt och bra sätt att starta upp som hantverksbagare och småföretagare, men också en utmaning. Men nu händer det grejer! Jag fortsätter att gå min egen väg med ett gårdsbageri mitt i villaområdet. Bygglov är beviljat och under första halvan av 2022 slår jag upp portarna till mitt alldeles egna "riktiga" bageri. Makens dröm om ett garage får vänta. Där ska nya ugnar flytta in.

Välkommen att följa med på resan!