Söker du en lärorik och trevlig bakupplevelse? Då är du varmt välkommen till mig! Jag erbjuder en rad olika kurser och aktiviteter. Allt ifrån kurser i tunnbrödsbakning och surdegsbakning till små företagsevent och privata bakkvällar. Nedan finner du inplanerade kurstillfällen. Är ni en grupp som vill komma och baka, äta och umgås är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig via e-post info@sarasbrod.se eller via telefon 070-25 37 126.
Mitt hjärta klappar lite extra för tunnbrödet. Och tunnbröd ska bakas tillsammans! Under 2,5 timmar förkovrar vi oss i råvaror, tekniker och redskap. Vi kavlar och gräddar, dricker kaffe och låter smöret smälta på det nybakade brödet.
När dagen eller kvällen är slut får du med dig tunnbrödet vi bakat hem. I kursavgiften ingår även kaffe och smörgås när ni kommer. Du får också med dig recept och kompendium med tips och tricks när du ska baka hemma.
Kursdatum:
15 februari 09.00-11.30
Pris: 890 kr/person
Maxantal på kursern : 6 personer (minimiantal 4 pers)
Minimiålder: 12 år
Anmälan görs till info@sarasbrod.se och är bindande. Betalning sker när du får bekräftelse om plats.
Surdegskurs
Välkommen till en introduktion i surdegsbakning!
Under en halvdag kommer vi att gå igenom grunderna i surdegsbakning så att du kan baka enkla bröd med surdeg hemma. Förenklat kommer vi att gå igenom samtliga steg från att sätta sin surdeg till att grädda en limpa. Ni kommer få göra varsin deg och lära er vika-metoden. Eftersom degen sedan vill vila till nästa dag kommer vi istället att grädda bröd av degar som jag har förberett. Vi kommer gå igenom några enkla varianter av bröd som inte kräver en extra jäsning innan gräddning. Degarna ni gjort kommer ni att få ta med er hem för att grädda hemma följande dag.
Under kursen kommer vi att prata mycket om råvaran och gå igenom hur olika mjöler påverkar bakningen. Vi kommer använda oss av lokalt odlade mjöl av råg och vete och prata om kulturspannmål.
När vi har gräddat första bröden kommer vi att ta en välförtjänt fikapaus med kaffe och smörgås. Efter kursens slut får ni med er både bröd, deg och recept hem. Vill man finns det också möjlighet att köpa med sig mjöl hem.
Kursdatum:
6 januari kl 9-13
Pris: 1200 kr/person
Maxantal på kursern : 6 personer (minimiantal 4 pers)
Minimiålder: 12 år
Anmälan görs till info@sarasbrod.se och är bindande. Betalning sker när du får bekräftelse om plats.
Vetebrödskurs
Under kursen kommer vi sätta degar och känna skillnaden mellan kall- och varmjästa degar. Vi kommer jobba med olika fyllningar och smaksättningar; forma olika bullar och längder. En fikapaus med kaffe och smörgås ingår också.
Kursen är 4 timmar. För tillfället finns inget datum planerat, men anmäl gärna ditt intresse eller boka ett egen kurs med vänner, familj, arbetskamrater.
Pris: 1300 kr/person
Maxantal på kursern : 6 personer (minimiantal 4 pers)
Minimiålder: 12 år
Anmälan: görs till info@sarasbrod.se
Observera att anmälan är bindande till samtliga kurser och betalning görs i samband med anmälan via Swish så snart du fått bekräftelse om plats.
Är ni redan är en grupp om 4-6 personer är ni varmt välkomna att boka in ett eget kurstillfälle. Hör av er till mig på info@sarasbrod.se så planerar vi in ett datum som passar.