Om bageriet

OM BAGERIET

Saras Bröd är bröd bakat på riktigt! Surdegsbröd som fått jäsa länge och mjöl från småskaliga kvarnar. Frukt och bär från närmiljön. Det är bröd som det var förr - med moderna inslag.


Saras Bröd är reslutatet av en livslång kärlek till den lokala maten. Under min uppväxt på Västgöraslätten var det lika naturligt att baka sitt eget bröd som att köpa ägg från grannen och få kött och bär ifrån skogen. 


Bageriet tog form 2017 hemma i mitt kök på Vikvägen i Bålsta. I november 2022 - lagom till 5-årsjubileumet - slog jag upp portarna till ett nytt fint bageri här på gatan. I det lilla bageriet bakar jag bland annat surdegsbröd av lokala mjöler, saftiga bullar och tunnbröd i min stenugn. Förutom mina bakverk finns det möjlighet att köpa lokala delikatesser i min litta mini-lanthandel. Utbudet varierar men där hittar du bland annat ostar från Vallarns Gårdsmejeri, sylt från Ånäbben, honung från Blomlöfs Bin och must från Kvarnnibble Gård.


Du är också välkommen att boka in en bakkväll i bageriet. Kanske är ni ett gäng kollegor eller vänner som vi ha en trevlig stund och baka tillsammans? Jag hjälper er att skräddarsy en kväll som passar er - kanske vill ni lära er baka tunnbröd, lära er om kulturspannmål eller prova på surdegsbakning? Eller så vill ni lära er att baka hälsosamt. Kontakta mig för förslag och pris. 


Saras bröd finns dessutom på REKO-ringarna i Västerås, Uppsala Boländerna och Sollentuna.

Sara Lindh, bagare och ägare Saras Bröd

OM MIG

Mitt liv har mest handlat om mat faktiskt!


Som barn älskade jag att få hjälpa till i köket. Så snart jag klarade mig på egen hand var det där jag höll till. Baka var det jag gjorde mest.


Utan att riktigt veta vad jag skulle bli utbildade jag mig till Kostvetare vid Uppsala Universistet. På universitet kom jag i kontakt med surdegen! Min lektor i biokemi var en hängiven surdegsbagare - och det är väldigt smittsamt! Jag gick surdegskurs efter surdegskurs och min sambo och numera man har fått leva på bröd.


Efter examen arbetade jag som hemkunskapslärare en tid och sedan i provköket för ett stort livsmedelsföretag. Efter otaliga recept till butiksfoldrar och hemsidor beslutade jag mig för att på något sätt skapa mitt eget. Jag läste ännu fler mat- och dryckeskurser och hoppade runt på olika jobb. 


När familjen sedan flyttade till Bålsta föll allting på plats. Jag bakade mer och mer till slut fanns bara en utväg:

Att öppna Saras Bröd.