Baka tillsammans

Baka tillsammans

Hos Saras Bröd är du också välkommen att komma och baka. Jag erbjuder en rad olika aktiviteter. Allt ifrån kurser i tunnbrödsbakning och surdegsbakning till små företagsevent och privata bakkvällar. Är ni en grupp som vill komma och baka, äta och umgås är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig via e-post info@sarasbrod.se eller via telefon

070-25 37 126.

Tunnbrödskurs


Mitt hjärta klappar lite extra för tunnbrödet. Och tunnbröd ska bakas tillsammans! Under 2,5 timmar förkovrar vi oss i råvaror, teknik och redskap. Vi kavlar och gräddar, dricker kaffe och låter smöret smälta på det nybakade brödet.

När kvällen är slut får du med dig tunnbrödet vi bakat hem. I kursavgiften ingår även kaffe och smörgås när ni kommer. Du får också med dig recept och kompendium med tips och tricks när du ska baka hemma.


Kursdatum:

25 mars 17-19.30 (påskveckan)

13 maj 17-19.30

Pris: 890 kr/person


Surdegskurs


Välkommen till en introduktion i surdegsbakning!  

Under en halvdag kommer vi att gå igenom grunderna i surdegsbakning så att du kan baka enkla bröd med surdeg hemma. Förenklat kommer vi att gå igenom samtliga steg från att sätta sin surdeg till att grädda en limpa. Ni kommer få förbereda varsin deg och lära er vika-metoden. Eftersom degen sedan vill vila till nästa dag kommer vi istället att grädda bröd av degar som jag har förberett. Vi kommer gå igenom några enkla varianter av bröd som inte kräver en extra jäsning innan gräddning. Degarna ni gjort kommer ni att få ta med er hem för att grädda hemma följande dag.


Under kursen kommer vi att prata mycket om råvaran och gå igenom hur olika mjöler påverkar bakningen. Vi kommer använda oss av lokalt odlade mjöl av råg och vete och prata om kulturspannmål.


När vi har gräddat första bröden kommer vi att ta en välförtjänt fikapaus med kaffe och smörgås. Efter kursens slut får ni med er både bröd deg och recept hem. Vill man finns också mjölet som vi bakat med att köpa.


Kursdatum: 8 juni kl 9-13

Pris: 1200 kr/person


Maxantal på kursern : 6 personer (minimiantal 4 pers)

Plats: Vikvägen 1

Minimiålder: 12 år


Anmälan: görs till info@sarasbrod.se

Observera att anmälan är bindande och betalning görs i förväg via Swish när du fått bekräftelse om plats.


Är ni redan är en grupp om 4-6 personer är ni varmt välkomna att boka in ett eget kurstillfälle. Hör av er till mig på info@sarasbrod.se så planerar vi in ett datum som passar.